چه کسانی نیاز به روانشناس دارند؟

نویسنده: پیرکاریز
تاریخ انتشار: 1402-08-30
آخرین به‌روزرسانی: 1402-08-30

مراجعه و نیاز به روانشناس در زندگی بسیاری از افراد تبدیل به یک امر ضروری و مهم شده است. امروزه بسیاری از افراد در زندگی روزمره با چالش ها و مشکلات روان شناختی مواجه هستند. استرس، اضطراب، افسردگی، مشکلات روابط بین فردی و عدم تعادل هیجانی از جمله مسائلی است که می تواند سلامت روان افراد را به خطر بیندازد. در این میان، برخی افراد و گروه های خاص بیش از دیگران در معرض آسیب های روان شناختی قرار دارند و نیازمند مشاوره و درمان تخصصی هستند. در این مقاله به بررسی گروه هایی خواهیم پرداخت که به نظر می رسد بیش تر از دیگران نیازمند مراجعه به روانشناس و روان درمانگر هستند.

چه کسانی نیاز به روانشناس دارند؟

9 دلایل رایج مراجعه به روانشناس

امروزه بسیاری از افراد فارغ از طبقه اجتماعی که دارند، اهمیت سلامت روحی و روانی خود را درک کرده اند و به دنبال بهبود روابط و وضعیت روحی خود هستند. این افراد می خواهند زندگی و روابط سالم تری را تجربه کنند و زخم ها و مشکلات روحی که به دلایل مختلف در هر دوره ای از زندگی  این افراد شکل گرفته است را از بین ببرند یا تا حدودی کنترل کنند. در این بخش به بیان رایج ترین دلایلی که عموم مردم برای رفع آن ها به روانشناس یا روانپزشک مراجعه می کنند را بیان می کنیم.

1. مراجعه به روانشناس بعد از مرگ یا از دست دادن عزیزان

مرگ یا از دست دادن عزیزان یا حیوان خانگی یکی از احساسات جدایی ناپذیر از انسان است که همه بالاخره روزی آن را تجربه می کنند. هر فردی روشی برای مقابله و کنار آمدن با فقدان عزیزانش دارد؛ اما بهترین روش برای کنترل احساسات و تخلیه صحیح احساسات منفی از روح انسان در چنین مواقعی مراجعه به یک دکتر روانشناس است تا با راهنمایی های درست و بیان برخی از نکات ساده در عین حال کاربردی به بهبود و پذیرش اتفاق افتاده به فرد کمک کند.

مراجعه به روانشناس بعد از مرگ یا از دست دادن عزیزان

2. مراجعه به روانشناس در مواجهه با استرس و اضطراب

امروزه افراد به دلیل مشکلات اقتصادی، بیماری، تجربه های جدید و ... دچار استرس و اضطراب هایی می شوند که باید حتما به صورت صحیح و کاملا اصولی مدیریت شود تا فرد دچار اختلالات و مشکلات بعدی نشود. استرس و اضطراب های مهار نشده منجر به انزوای اجتماعی و افسردگی می شوند که این مشکلات نیز به خودی خود نیاز به درمان دارند. مراجعه به یک  دکتر روانشناس ماهر در زمینه کنترل استرس و اضطراب به شما کمک می کند تا مدیریت بهتری در موقعیت های استرس زا داشته باشید.

بیشتر بخوانید: بهترین روش های کاهش اضطراب صد در صد موثر

3. افسردگی و مراجعه به روانشناس

افسردگی یک وضعیت عاطفی در فرد است که در صورتی که این وضعیت به حالت حاد برسد، می تواند باعث بی انگیزگی، بی اشتهایی، گوشه گیری، اضطراب و ... شود. در صورتی که فرد نسبت به درمان افسردگی خود بی توجه باشد و اقدامی برای بهبود وضعیت خود نکند، افسردگی حاد می تواند زمینه ساز خودکشی فرد هم باشد. روانشناسان به شما کمک می کنند تا منبع افسردگی خود را پیدا کنید و افکارمنفی ذهن خود راکه سبب حادتر شدن وضعیت روحی شما می شوند را شناسایی و اقدام به از بین بردن آنها کنید.

بیشتر بخوانید: بهترین روش های درمان افسردگی دارویی و غیر دارویی

4. مراجعه به روانشناس برای رهایی از فوبیا یا ترس بیش از حد

فوبیا نوعی اختلال اضطرابی است که به عنوان ترس یا واکنش بیش از حد نسبت به یک موضوع شناخته می شود. ترس از ارتفاع، حشرات، خون و... برخی از رایج ترین فوبیاهای شناخته شده در جهان هستند. اما گاهی اوقات برخی از فوبیاها باعث ایجاد اختلال در زندگی روزمره افراد می شوند که در این مواقع باید اقدام به درمان آن کرد. یک روانشناس ماهر به شما کمک می کند تا علاوه بر غلبه بر ترس هایتان برخی از احساسات منفی که سبب ایجاد ترس و بهم ریختگی برای شما می شوند را از بین ببرید.

بیشتر بخوانید: راهکارهای مدیریت ترس در کودکان

مراجعه به روانشناس برای رهایی از ترس

5. نیاز به روانشناس برای مسائل خانوادگی و روابط

روابط خانوادگی، عاشقانه، کاری و دوستانه هرکدام چالش ها و مشکلات مربوط  به خود را دارند. مراجعه به یک روانشناس چه به صورت گروهی یا فردی می تواند گره هایی را از روابط شما باز کند و روابط شما را بهبود بخشد. در صورتی که روابط خانوادگی سالم باشند، افراد می توانند در بستر خانواده به رشد و توسعه فردی بسیار زیادی دست پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: بهترین تکنیک های بهبود روابط بین فردی

6. درمان عادات ناسالم و اعتیاد با روانشناس

معمولا اکثر افراد برای پاک کردن و از یاد بردن مشکلات اساسی تر به استفاده از مواد مخدر، سیگار، الکل و.. روی می آورند. زمانی که افراد برای حل مشکلات خود به این عادات ناسالم روی می آورند نه تنها مشکلاتشان حل نمی شود بلکه درگیر مشکلاتی چون استرس و اضطراب اجتماعی، احساس تنهایی و خطر ابتلا به مشکلات روانی می شوند. در صورتی که مراجعه به روانشناس نه تنها به حل مشکل شما کمک می کند بلکه از ایجاد اعتیاد و عادات ناسالم در فرد جلوگیری می کند.

7. ارتقاء عملکرد فرد

روانشناسان با ارائه راه حل ها وایده هایی متناسب با شرایط روحی و وضعیت شما در اجتماع باعث می شوند که شما بتوانید با انجام راهکارهای روانشناسان به مرور زمان در روابط، کار و سطح اجتماعی خود پیشرفت های چشمگیری را تجربه کنید. همچنین رواشناسان با کمک به افزایش مهارت های شما و مدیریت ترس و استرس ها، کیفیت زندگی و عملکرد شما را ارتقا می دهند.

8. دریافت مشاوره بدون قضاوت در مراجعه به روانشناس

روانشناسان یک جفت گوش دارند تا بدون تعصب، علایق و خط فکری شخصی به صحبت ها و مشکلات شما گوش کنند و  بهترین راه حل ها را با توجه به وضعیت شما ارائه دهند. بسیاری از افراد زمانی راه حل مشکلات خود را پیدا می کنند که بلند فکر می کنند. بیان مشکلات بدون ترس از قضاوت ونتیجه گیری های ناعادلانه باعث می شود که ذهن شما تمیز شود و احساس بهتری پیدا کنید.

9. درمان اختلالات روانی افراد به کمک روانشناس

اختلالات روانی به هرگونه اختلال یا نقص در عملکرد روانی فرد اشاره دارد. این اختلالات می‌توانند به صورت اختلالات رفتاری، اضطراب، افسردگی، اختلالات خوردن و خوابیدن، اختلالات شخصیتی و ... نمایان شوند. این اختلالات می‌توانند تأثیرات جدی بر روابط اجتماعی، عملکرد تحصیلی و شغلی، سلامت فیزیکی و روانی و کیفیت زندگی فرد داشته باشند. شما می توانید با مراجعه به یک روانشناس ماهر برای رفع اختلالات و مشکلات روانی خود یا عزیزانتان کیفیت زندگی شخصی و اجتماعی خود را بالا ببرید.

برای حل مشکلات خود به روانشناس مراجعه کنم یا روانپزشک؟

از آنجایی که حوزه کاری روانشناس و روانپزشک کاملا با یکدیگر متفاوت است در مرحله اول شما باید تشخیص دهید که مشکل شما مربوط به کدام یک از این دو حوزه است و پس از آن اقدام به نوبت گرفتن و شروع درمان کنید. در صورتی که نمی دانید باید به کدام یک از این دو پزشک مراجعه کنید، می توانید با مراجعه به سایت دکتر نوبت و جستجو روانشناس از مشاوره تلفنی استفاده کنید تا هم مشکل شما ریشه یابی شود هم بدانید برای ادامه درمان باید به چه پزشکی مراجعه کنید.